Om Brygghuset

Bed & Kitchen

Brygghuset Bed & Kitchen

Välkomna till Brygghuset i Varberg. Vår målsättning har varit att skapa ett litet charmigt boende med mycket hög standard på både interiör, exteriör samt service.
Vi vänder oss till alla typer av resenärer som förväntar sig ett boende av högsta kvalité och kanske tröttnat på stereotypa hotellrum. Oavsett om du är semesterfirare, affärsresenär, hantverkare eller kanske ett bröllopspar som söker det lilla extra på en unik plats så tror vi att ni inte sett något liknande innan.
Önskar ni frukost så serveras den på bricka vid önskad tidpunkt.Brygghuset Bed & Kitchen är en plats för avkoppling och lugn. Av den anledningen så är boendet barnfritt. Rökning och djur är inte tillåtet på boendet.

Gemytligt boende mitt i centrala Varberg

Lägenheterna är belägna mitt i centrala Varberg. Boendet ligger på en helt insynsskyddad lummig innergård med anor från 1860 talet. Du bor i ett lantligt lugn, avskild från stadens brus men ändå så centralt man kan komma med havet, restauranger och shopping runt gathörnet.

Lägenheterna håller en standard utöver det vanliga där stor möda har lagts på materialval, design och utförande. För din bekvämlighet har lägenheten golvvärme, TV med fri tillgång till Netflix samt basutbud på kanaler samt fritt Wifi. Fri parkering finns i kvarteret och kommer ni med MC kan ni parkera skyddat på i innergården.

Lägenheterna ligger i marknivå och direkt utanför dörren har du tillgång till en otroligt vacker innergård. Där kan du koppla av i någon av utemöblerna eller i innergårdens orangeri. Vi erbjuder ett frukostpaket som består av frallor med smör, tryffelsalami, brieost, äppelrökt skinka, kaltbachost och grönsaker. Grekisk yoghurt med hemgjord hallonsylt, fruktsallad, juice, ägg/ bananpannkaka, kaka samt en överraskning. Kostnad för frukostpaketet är 150 kr per person. Kaffe och te finns i lägenheten och är inkluderat i rumspriset.

Fastigheten har sitt ursprung från ca 1630. År 1864 brann stora delar av centrala Varberg ner i den stora stadsbranden. Efter denna brand och efterföljande återuppbyggnad fick fastigheten sin nuvarande utformning. Fastigheten har sedan 2013 genomgått en mycket omfattande renovering där skapandet av lägenheterna till Brygghusets Bed & Kitchen är det sista steget.

Stor möda och omsorg har lagts vid att behålla och återskapa den ursprungliga karaktären och själen i denna fantastiska kulturfastighet. Brygghusets Bed & Kitchen ligger på Prästgatan mitt i centrala Varberg. Inom gångavstånd har ni tillgång till allt det vackra som Varberg har att erbjuda. Salta bad vid fästningen, hamnen, strandpromenaden, Societetsparken och allt annat i form av restauranger, shopping som centrumkärnan har att erbjuda. Kommer ni med bil finns fri parkering att tillgå runt hörnet och kommer ni med tåg har ni fem minuters promenad till vårt boende.

För dig som reser i tjänsten

Incheckning kan ske när som på dygnet. Via sms för du en kod till porten och vidare instruktioner om hur du hittar rätt. Önskar du frukost så serverar vi den på bricka vid den tidpunkt ni önskar. Fri parkering finns på gatan och lägenheterna har fri Wifi med bra uppkoppling. Bor ni här ofta eller under längre perioder så kan vi naturligtvis komma överens om ett avtal med priser och service anpassat efter Era behov.Lägenheterna

Stor möda har lagts på inredningen i lägenheterna. Badrummen går i Engelsk stil med porslin och detaljer från Engelska Burlington. Sängarna 200×160 cm kommer från Carpe Diem och är av högsta klass. Sängen är fördelad på fast samt medium. Köket är platsbyggt i solida material i klassisk stil och fullt utrustat. Lägenheterna har golvvärme som du själv enkelt reglerar värmen på. Ni har fri tillgång till WIFI. Rummen har smart TV med tillgång till Netflix och ett basutbud på kanaler. Sittmöblerna är engelska klassiker. I lägenheterna finns värdeskåp, strykjärn samt strykbräda.

Innergården

Lägenheterna har entré och fönster mot innergården. Innergården har en plats för alla årstider. På sommaren kan du välja mellan ett flertal platser med bekväma möbler för avkoppling. Är vädret lite sämre kan du gå in i orangeriet och koppla av i ett rum för sinnesfrid. Är det riktigt kallt finns en vedeldad spis som ger en härlig värme. Sommar som vinter är innergården en plats för avkoppling med grönska och harmonisk kvällsbelysning.